Mijn moederhart huilt, voor het eerst naar de basisschool

 Voor het eerst naar de basisschool. Iedere keer moet je je kind weer een beetje verder loslaten, en dat is moeilijk. Je kind loslaten is al moeilijk genoeg, maar als er dan ook nog een inval juf voor de klas staat die “ook maar in het diepe wordt gegooid” wordt het je nog wel moeilijker gemaakt.

Gisteren was Ifan al wat zenuwachtig om naar school te gaan. We merkten het in alles. Hij huilden snel, had geen zin in dingen en hij was opstandig. Gelukkig heeft hij vannacht goed geslapen en werd hij wakker met een grote glimlach. Gelukkig, dacht ik nog! Dit gaat vast goed komen!

We ontbeten samen, Ifan speelde samen met daddy nog wat toen ik me klaarmaakte. Jas aan, rugzak om en op naar school!

Aangekomen op de basisschool wachtten we tot de poort open ging. Veel kinderen stonden te springen om weer te beginnen, goed teken! We liepen het gebouw binnen en wilden zijn jas en tas gaan ophangen aan de kapstok. Er stonden veel kinderen en ouders dus ik besloot even aan de juf te vragen of hij al een haakje had en waar dit dan was. Alle kinderen hebben namelijk een eigen luizenzak voor de jassen en tassen. Tot onze verbazing was dit niet de juf waarmee we het kennismakingsgesprek hadden gehad. We stelden ons voor aan de juf en vertelden dat Ifan er vandaag voor het eerst was. Ik vroeg of er al een haakje voor hem was. “Nou, ik heb eigenlijk geen idee.” was haar antwoord. “Ik wordt ook maar in het diepe gegooid!”

Toen begon mijn bloed te koken. Als inval leerkracht op een basisschool heb je een overdracht gekregen. En als je dit niet hebt, om wat voor reden dan ook, schakel je. Je zegt niet tegen ouders dat je in het diepe gegooid wordt en dat je geen idee hebt. Je vangt een kind dat voor het eerst naar school gaat op en neemt hem aan de hand. Ifan zat zo verloren in de klas. Wij wisten ook niet waar hij moest gaan zitten. We hebben maar een beetje gedaan wat alle andere ouders ook deden.

Na een tijdje was het tijd om te gaan. We gaven hem een kus en liepen de klas uit. Gelukkig hoefde mijn held niet te huilen! Ik kan zijn gezichtje nog zo voor me zien. Overdonderd van alles wat er om hem heen gebeurd en eigenlijk niet wetend wat hij moest doen.

De tranen vinden zijn weg weer over mijn wangen… Wat ben ik blij als het 12:00 uur is en ik hem weer kan gaan ophalen om te zien of alles wel goed met hem gaat. Maar dan begint dit vanmiddag weer opnieuw.

Liefs, Charlotte ♥

Meer zien van mij? Volg me dan op: Facebook * Instagram * Twitter * Bloglovin’ * YouTube * Pinterest

About Charlotte | Lovely Charlotte

Bijna 30, moeder van Ifan (’11.), getrouwd met mijn grote liefde, Dafydd, een echt stadsmeisje met Overijsselse en Brabantse roots. Boks, ben gek op wijn, praat graag (té) veel, social media verslaafd en dol op (online) shoppen!

15 thoughts on “Mijn moederhart huilt, voor het eerst naar de basisschool

 1. Oh lieve Charlotte wat is dit naar voor een eerste schooldag. Sowieso is een onvoorbereide leerkracht niet waar je op zit te wachtwn, maar dit helpt echt niet mee. Hopelijk heeft Ifan het heel erg naar zijn zin en haal je zometeen een stralend kereltje op! Sterkte! X

 2. Jeetje, wat een nare ‘eerste school’-dag. En wat een slecht voorbereid antwoord van deze inval juf. Hoe moeilijk je het zelf ook hebt. In de eerste plaats ben je verantwoordelijk voor al die lieve, kleine kindjes die juist nu zoveel begeleiding, troost en aandacht nodig hebben. Je kan er verder natuurlijk weinig aan doen (aan de situatie). En ik merk dat ik erg in het (ver)oordelen zit. Wie weet wat er allemaal aan vooraf is gegaan dat deze juf op deze manier dit antwoord geeft. In tweede instantie denk ik nu: heb vertrouwen in je kind. In zijn beoordelingsvermogen. Hij gaat zich redden. Indien mogelijk, probeer met de (inval)juf hier nog over te praten. Sterkte voor vandaag! Liefs

  1. Ja, het was inderdaad een nare ervaring. Ik heb ook echt even een flink potje zitten huilen in de auto en thuis!
   Ik ben natuurlijk zelf leerkracht en ik vind dat ik van de leerkracht van mijn kind wél mag verwachten dat ze adequaat handelt. Je hebt niet voor niks vier jaar gestudeerd! En de manier waarop ze heeft gehandeld was niet adequaat. Vervanger of niet.

   Gelukkig ging het ‘s middags een stuk beter en heb ik hem echt met een glimlach kunnen ophalen, mijn kleine held!
   Charlotte | Lovely Charlotte onlangs geplaatst…Mijn moederhart huilt, voor het eerst naar de basisschoolMy Profile

 3. Wat een vervelende ervaring zeg zo op zo’n -toch al hele spannende- dag. Ik denk dat je dit niet alleen aan de juf kunt toerekenen, maar ook misschien hoe de school er mee om is gegaan. Ik hoop in ieder geval dat het wel beter gaat worden, want dit is niet echt een manier van doen. Ik hoop in ieder geval dat je held zich kranig heeft gedragen en dat jullie met een grote glimlach samen weer vanmiddag terug kunnen gaan. Succes lieve dame.
  Deisy onlangs geplaatst…6 dingen om te onthouden in 2016 als het op goede voornemens aankomtMy Profile

  1. Hij heeft zich zeker kranig gehouden en die glimlach die was er! Of dat nu was omdat hij zo blij was om mij weer te zien of omdat ‘ie het zo leuk had gehad weet ik niet, maar ach!

   Ik ad ‘s ochtends nog wel even met de directeur gebeld en hij zei dat ze pas om 08:00 uur wisten dat de “vaste” juf ziek was. Is lastig, begrijp ik, maar dit praat haar handelen in mijn ogen niet goed.

   Dankjewel ♥ xx
   Charlotte | Lovely Charlotte onlangs geplaatst…Mijn moederhart huilt, voor het eerst naar de basisschoolMy Profile

 4. Hai Charlotte. Zit hier op mijn werk achter mijn computer met traantjes. Lieve Ifan. Maar hij gaat het redden hoor! Samen met jullie. (Of die juf het gaat redden?) Liefs, Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit:

Lovely Charlotte maakt gebruik van Cookies Klik hier voor meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Meer in Mama & Kids, Persoonlijk
Een nieuw jaar met een nieuw doel!

Allereerst wil ik jullie een heel gelukkig nieuwjaar wensen! Ik hoop dat jullie net zo'n fijne jaarwisseling hebben gehad als...

Sluiten