Wat als je ouders niet in de buurt wonen?

Mijn ouders en schoonouders wonen allemaal niet in de buurt. Mijn schoonouders zelfs in het buitenland en mijn eigen ouders in Brabant. Zo’n uur en drie kwartier rijden van ons vandaan.

 

Uit logeren bij opa en oma

Ik hoor zo vaak op het schoolplein of van vrienden: “Dat kan hij/zij wel bij opa en oma logeren hoor!” of “Oma komt hem vandaag van school halen.”, wij hebben deze luxe helaas niet.

Wij regelen alles zelf omdat onze ouders niet in de buurt wonen. En dan kan af en toe knap lastig zijn! Toen ik nog in loondienst was en drie dagen per week op kantoor werkte, heb ik meerdere keren met de handen in het haar gezeten. Ifan is de eerste vier jaar veel en vaak ziek geweest. Dit zorgde nog wel eens voor de nodige stress en paniek momenten.

Op het kantoor waar ik werkte waren ze niet echt blij als ik een dag thuis moest blijven omdat Ifan ziek was. Vaak kwam het dan ook neer op Dafydd. Hij heeft een stuk flexibelere werktijden en kon gemakkelijker thuis blijven. Wat heb ik me schuldig gevoelt als hij weer eens thuis zat! Naast dat ik weer terug in het onderwijs wilde, is dit ook een van de redenen dat ik ontslag heb genomen. Het was op een gegeven moment niet meer haalbaar.

Gelukkig heb ik nu mijn droombaan gevonden en werk ik vanuit huis. Hierdoor kan ik er altijd voor Ifan zijn. Ik breng hem elke dag naar school, haal hem op, kunnen er altijd vriendje komen spelen en is er geen paniek in de tent als ‘ie ziek is (wat overigens nu nog nauwelijks voorkomt!).

 

Spontaan uit eten

Spontaan samen uit eten zit er niet meer in. Of we gaan met z’n drieën of we moeten het goed van tevoren plannen en een oppas regelen. Op deze manier is het ook prima te doen hoor, maar soms is het wel eens jammer dat het spontane eraf is en daarnaast kost een oppas ook aardig wat 😮

 

We missen ze ook gewoon

En buiten alle praktische zaken, mis ik mijn ouders (en Dafydd zijn ouders) ook gewoon. Soms heb je van die dagen dat Ifan echt niet te doen is en zou ik het liefste even naar m’n moeder rijden om Ifan uit die vervelende sfeer te trekken. Gewoon even koffie te doen. Samen even de stad in te lopen. Om advies te vragen of om soms gewoon even kei hard te janken. Het blijven je ouders en soms heb je hun troost nodig.

Bijkomend voordeel van ouders die niet in de buurt wonen is wel dat Ifans meteen een hele week gaat logeren 😉

Gelukkig zien we alle ouders regelmatig. Mijn ouders natuurlijk vaker dan Dafydd’s ouders. En soms is het ook wel eens fijn om wat verder weg te wonen 🙈

 

Waar wonen jouw ouders?

 

 

 


 

About Charlotte | Lovely Charlotte

Bijna 30, moeder van Ifan (’11.), getrouwd met mijn grote liefde, Dafydd, een echt stadsmeisje met Overijsselse en Brabantse roots. Boks, ben gek op wijn, praat graag (té) veel, social media verslaafd en dol op (online) shoppen!

12 thoughts on “Wat als je ouders niet in de buurt wonen?

 1. Ik herken je gevoel helema! Mijn vader woonde op 2 uur en een kwartier rijden afstand, maar sinds een week is dat nog maar een half uur. Ik trok het niet meer, die afstand.

 2. Mijn (schoon)ouders wonen ook niet in de buurt. Allemaal bijna een uur rijden. Mijn schoonouders passen wel eens in de week op. Maar meer kan ik dan echt niet van hen vragen. Als ik dus extra moet werken, is er dus niemand in de buurt. Om die reden ben ik voor mijn werk niet heel flexibel. Een avondje uit moeten we dan aan één van de buren vragen om op te passen. Maar die hebben zelf ook allemaal kleine kinderen, dus dat houdt dan toch een beetje tegen.
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Aankondiging mama challenge 2017My Profile

 3. Oh dat ken ik. Mijn ouders wonen 700 km wer weg en mijn schoonouders 600 km. Ik vind het ook soms heel moeilijk om niet af en toe eens langs te kunnen gaan of snel een beetje hulp te krijgen van familie. Gelukkig gaan wij eind deze maand naar België terug en is het probleem opgelost. Wat moet dat moeilijk voor je zijn…
  Femke onlangs geplaatst…Wat ik anders doe dan ik mij had voorgenomen …My Profile

 4. Herkenbaar! Mijn ouders wonen in Nederland, voor ons aan de andere kant van de oceaan. Het duurt minstens 11 uur om elkaar te kunnen zien. Mijn schoonmoeder woont wel in Colombia, maar daar zitten ook een hoop kilometers tussen. Is op vliegafstand in ieder geval. Als we ooit kinderen krijgen in Colombia gaat er waarschijnlijk een nanny komen, en mijn ouders komen dan wat langer op bezoek bij de kinderen. Nu zien we elkaar eens in het jaar, tenminste dat proberen we. Het is soms lastig…
  Sabine onlangs geplaatst…Terugblik op juni 2017: onze bruiloft (+ de eerste foto’s!), de huwelijksreis, een onverwachte stedentrip en meer!My Profile

 5. Zo herkenbaar! Al de puntjes…
  Hier wonen mijn schoonouders op bijna 2 uren wonen en mijn familie op 120 km van ons. Het rotte is dat we altijd de tijd onderweg bijna maal 2 mogen doen wegens file’s rond Brussel en/of Antwerpen enzo… Even snel op en af zit er nooit in 🙁 Aan de andere kant is het natuurlijk wel een voordeel (vind ik dan persoonlijk), dat onze deur ook niet dag in, dag uit wordt plat gelopen door jan en alleman 😀
  Anneke onlangs geplaatst…We survived the week(end)! – photo diary #46My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit:

Lovely Charlotte maakt gebruik van Cookies Klik hier voor meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Meer in Mama & Kids, Persoonlijk
Gastblog | De voorpremiers van Cars 3!

Op zaterdag 1 juli is Femke als gastblogger, samen met haar man en 2 kinderen naar het Louwmans Museum en...

Sluiten