Mijn gouden combinatie van werk en privé!

Voor veel moeder een lastig punt. Hoe combineer je werk en privé nou zo, dat je een goede balans daartussen hebt? Ik heb voor mijzelf dé gouden combinatie gevonden!

Een aantal jaar geleden heb ik mijn diploma gehaald en daarmee ben ik officieel leerkracht in het basisonderwijs. Tijdens mijn laatste jaar van deze studie werd ik zwanger van Ifan. Dit maakte het afstuderen wel wat lastiger, maar zeker niet onmogelijk. Uiteindelijk deed ik er een half jaartje langer over dan normaal, maar dit vond ik niet eg.

Alleen nu nog een baan… de banen voor leerkrachten lagen niet echt voor het oprapen op dat moment en ik besloot om in te gaan vallen. Dit betekent dat wanneer er iemand ziek is of een vrije dag heeft, ik gebeld kan worden met de vraag of ik dan voor de groep kan staan.

Het was wat lastig te combineren met de kinderopvang maar uiteindelijk hebben we alles werkend gekregen en liep het lekker.

Wat ik wel erg lastig vond, was dat je zelf dezelfde ochtend nog gebeld kon worden om te gaan werken. Toen ik dan ook een baan kon krijgen op een kantoor, voor drie vaste dagen in de week, was de keuze snel gemaakt. Deze baan had niks te maken met mijn opleiding, maar bood me wel stabiliteit en zekerheid.

 

Een kantoorbaan

In april 2015 kreeg ik het fantastische idee om een blog te beginnen. Ik zetten een paar keer per maand een artikel online. Ik deed dit puur vanuit mijn passie voor schrijven en het delen van mijn verhalen.

Maar na anderhalf jaar raakte ik uitgekeken op mijn kantoorbaan. Ik had het erg naar mijn zin óp mijn werk, maar niet in mijn werk. Aangezien Ifan zelf bijna naar de basisschool ging, besloot ik om ook weer terug het onderwijs in te stappen. Ik klopte aan bij de school waar ik al eerder had ingevallen en kon daar meteen weer aan de slag als invaller.

 

Weer terug het onderwijs in

Sindsdien ben ik me ook meer gaan concentreren op mijn blog. Ik kreeg er toen meer tijd en focus voor.

Er zijn periodes geweest waarin ik drie dagen in de week als leerkracht aan de slag kon, maar er zijn ook periodes geweest waarin ik twee maanden niet heb gewerkt.

Ik vond (en vind!) het erg fijn dat ik dagelijks met mijn blog bezig ben. Ik merkte dat dit ook zijn vruchten begon af te werpen en dat ik er een klein beetje mee ging verdienen. Dit is voor mij nooit een doel geweest, maar het is zeker een leuke bijkomstigheid.

 

Mijn gouden combinatie van werk en privé

Doordat het op mijn blog best lekker gaat heb ik me op 1 november 2016 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en is Lovely Charlotte officieel mijn eigen bedrijf. Ik ben hier best trots op!

Mijn blog en het invallen is dus ideaal te combineren met mijn gezin. Ik werk onder schooltijd aan Lovely Charlotte. Als ik een keertje moet invallen is Dafydd gelukkig vrij flexibel en kan hij Ifan naar school brengen.

Dit is ook waarom Ifan één dag in de week naar de NSO gaat. Hierdoor blijft hij een plekje houden en als het nodig is kan hij zelf meer gaan. Ze zijn ook erg flexibel en makkelijk met ruilen van dagen. En het belangrijkste, Ifan vind het erg leuk!

Omdat ik een eigen bedrijf heb en mijn eigen werktijden kan invullen, ben ik er altijd voor Ifan. Wordt hij ziek, geen geregel en gestress want ik ben gewoon thuis. Vriendjes spelen? Ja hoor, ik ben er gewoon. Naar zwemles etc. ook allemaal prima!

Ik ben erg blij dat ik op deze manier er voor iedereen kan zijn. Voor mij dus een gouden combinatie van werk en privé ♥

 

 

Liefs, Charlotte ♥

Volg Lovely Charlotte ook via e-mail!

 • Vul je e-mailadres in om je in te schrijven en e-mailmeldingen te ontvangen als er een nieuw artikel online staat 🙂

 • About Charlotte | Lovely Charlotte

  Bijna 30, moeder van Ifan (’11.), getrouwd met mijn grote liefde, Dafydd, een echt stadsmeisje met Overijsselse en Brabantse roots. Boks, ben gek op wijn, praat graag (té) veel, social media verslaafd en dol op (online) shoppen!

  2 thoughts on “Mijn gouden combinatie van werk en privé!

  1. Wat goed dat je van je blog je werk hebt kunnen maken en toch ook nog af en toe op school kan invallen. Leuke combinatie. Fijn ook dat het allemaal zo goed te combineren is met je gezin. Dat is inderdaad het belangrijkste
   Sylvia onlangs geplaatst…Spam je blog!My Profile

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit:

  Lovely Charlotte maakt gebruik van Cookies Klik hier voor meer informatie

  The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

  Close

  Meer in Lovely Charlotte
  Best gelezen favoriete artikel op LC!
  Spam jouw favoriete artikel (en die van een ander!)

  Iedereen heeft wel een favoriete artikel waar je zelf trots op bent, heel goed gelezen wordt of een artikel recht...

  Sluiten