Lovely Bodies | Merel van Lotuswritings.nl

Elke week lees je in deze rubriek over een Lovely Body! Vandaag is het de beurt aan Merel. Merel is niet ontevreden met haar lijf, alles is in verhouding en -natuurlijk veel belangrijker nog- is ze gezond!

Naam: Merel

Leeftijd: 32

Lengte: 1.73

Gewicht: 77 kilo (moet er wel bij zeggen: ’s ochtends vroeg)

Kledingmaat: 40

 

Wat betekent jouw lichaam voor jouw?

Ik had lange tijd een haat-liefdeverhouding met mijn lijf. Dat begon op de middelbare school al. Wanneer ik om me heen keek zag ik dunne meisjes en dat ben ik niet. Nooit geweest ook. Al op vrij jonge leeftijd had ik ronde vormen: grote borsten, brede heupen en een zandloperfiguur. Terwijl sommigen er misschien een moord voor zouden doen, voelde ik me alleen maar ongelukkig. Alleen maar omdat ik niet leek op mijn vriendinnen.

Daarnaast vormden die grote borsten een ontembare aantrekkingskracht op mannen. Het is echt niet leuk wanneer volwassen mannen de smerigste toespelingen in je oor fluisteren terwijl je net 17 bent en niet sterk in je schoenen staat. Of dat bijna elk gesprek met een man leidt tot seksueel getinte opmerkingen, je wordt gewoon niet serieus genomen. Mensen denken automatisch dat je dom bent of arrogant. Nadat een voormalige baas zijn handen niet kon thuishouden, bouwde ik een muur om me heen. Iedereen die over mijn grenzen dreigde te gaan met zijn opmerkingen, kon direct de wind van voren krijgen.

Nadat mijn oudste dochter June geboren was, bleef ik twee jaar lang aan de zware kant. Bovendien kwam ik bijna nergens meer, op de supermarkt en wat feestjes na. Eigenlijk vond ik dat in die fase van mijn leven wel prettig, veilig ook. Geen toespelingen meer. Toen mijn toenmalige relatie stukliep en ik weer bij mijn ouders ging wonen, viel ik uiteindelijk af tot ik 72 kilo woog. Ik begon te sporten, zag duidelijk resultaat en zat lekker in mijn vel.

Inmiddels plakken er toch weer wat postnatale kilo’s aan sinds mijn laatste zwangerschap. Shoppen stel ik uit: skinny jeans krijg ik niet over mijn enkels heen, broeken vallen niet mooi en vaak zie ik mijn buikje wat uitsteken. Kortom, we hebben opnieuw een lange weg te gaan! Maar er is één belangrijk verschil met toen: ik ben niet ontevreden met mijn lijf, het is allemaal in verhouding en -natuurlijk veel belangrijker nog- ik ben gezond.

 

Lovely Bodies | Merel van Lotuswritings.nl

 

Waar ben je blij mee?

Mijn sprekende groene ogen en dat de verhoudingen verder kloppen. Bovendien is mijn gezicht vrij smal, wat me optisch slanker maakt. Best handig als je nog aan de zware kant bent haha!

 

Waar ben je minder blij mee?

Ik vind het vooral jammer dat ik te zwaar ben (voor mijn gezondheid), mede dankzij mijn ontembare trek in chocola en koekjes.

 

Wat doe jij om in shape te blijven (in welke shape dan ook!)?

Momenteel helemaal niets eigenlijk. Probeer wel te wandelen of fietsen met de meisjes, maar eerlijk gezegd zit ik met die kou het liefst binnen tegen de radiator aangeplakt. Motiveert me gewoon niet om naar buiten te gaan. Huishouden, traplopen, sjouwen met May (1), dansen met Rose (2) en naar school wandelen met June (10) volstaat momenteel even als beweging. Soms wandel ik naar het dorp. Volgend jaar gaat May naar de peuterspeelzaal, ik hoop dan wel weer wat regelmatiger naar de sportschool te kunnen. Mis het best!

 

Lovely Bodies | Merel van Lotuswritings.nl

 

 

Als je iets aan jezelf zou mogen veranderen, wat zou dit dan zijn? Of ben je tevreden met wie je bent?

Ik zou graag een borstverkleining doen, mede door mijn rugklachten en om misschien eindelijk eens van het gestaar af te zijn. En wat kilo’s afvallen voor het mooie. Verder ben ik blij met wie ik ben.

 

Wil je nog iets meer vertellen? Misschien heb je een fijne tip, motto?

Pas toen ik besefte dat een lager gewicht niet direct leidt tot een groter geluksgevoel, kon ik mezelf accepteren. Afvallen is mooi wanneer je dat voor je gezondheid doet, maar echte schoonheid zit toch van binnen. Als je zelfvertrouwen uitstraalt, ben je net zo mooi met dat maatje meer.

 

Volg Merel op haar blog lotuswritings.nl!

 

 

Liefs, Charlotte ♥

Volg Lovely Charlotte ook via e-mail!

 • Vul je e-mailadres in om je in te schrijven en e-mailmeldingen te ontvangen als er een nieuw artikel online staat 🙂

 • About Charlotte | Lovely Charlotte

  Bijna 30, moeder van Ifan (’11.), getrouwd met mijn grote liefde, Dafydd, een echt stadsmeisje met Overijsselse en Brabantse roots. Boks, ben gek op wijn, praat graag (té) veel, social media verslaafd en dol op (online) shoppen!

  3 thoughts on “Lovely Bodies | Merel van Lotuswritings.nl

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit:

  Lovely Charlotte maakt gebruik van Cookies Klik hier voor meer informatie

  The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

  Close

  Meer in Lovely Bodies
  Lovely Bodies | Roelina van roelina.nl

  Elke week lees je in deze rubriek over een Lovely Body! Vandaag is het de beurt aan Roelina. Roelina vind...

  Sluiten