Confessions: ik gooi tekeningen weg!

We doen het allemaal wel eens als moeder. Stiekem snoepen als je kind niet kijkt, de afstandsbediening verstoppen en, in mijn geval, tekeningen weggooien.

 Ifan is gek op tekenen, verven, stickeren en knippen. Het liefste doet hij dat de hele dag en ligt de hele tafel bezaait met zijn knutselspullen. Ik vind heerlijk om te zien als hij zo creatief bezig is.

Tijdens ons eerste oudergesprek werd duidelijk dat Ifan dit ook graag doet op school. Je raad het al, we krijgen dus elke dag weer nieuwe creaties mee naar huis. De werkjes worden netjes op de koelkast gehangen.

Ifan's tekeningen map

Thuis heeft hij nog wel eens de neiging om blaadjes vol te krassen of om een enkel een paar strepen te zetten en dan “klaar” te roepen. Ik probeer hem dan vaak te stimuleren om wat meer te tekenen en kleuren, maar vaak heeft hij zijn interesse al verloren en wordt het niks meer.

Maar alle tekeningen moeten wel bewaard blijven. Ondertussen hangt onze koelkast vol met zijn creaties en weten we niet meer waar we het moeten laten. Als Ifan ’s avonds in bed ligt of even niet kijkt, gooi ik stiekem wel eens wat tekeningen weg. De “mooie” bewaar ik, maar de rest gaat weg.

Ifan's tekeningen map

Nu hebben we een oplossing voor de overvolle koelkast en uitpuilende la gevonden!

Koop een ordner map bij bijvoorbeeld HEMA en een aantal tabbladen. Hier kan je alle (kleine) knutselwerkjes en tekeningen in bewaren. Doordat alles netjes op elke ligt en je de map goed kan aanduwen neemt het een stuk minder plek in beslag.

Ifan's tekeningen map

Voor Ifan is het een soort “portfolio” van alles wat hij heeft gemaakt en kijk er graag in. Het liefste laat hij het aan iedereen zien 😉 Hij blij, wij blij! 

Hoe bewaar jij de tekeningen van je kind?

About Charlotte | Lovely Charlotte

Bijna 30, moeder van Ifan (’11.), getrouwd met mijn grote liefde, Dafydd, een echt stadsmeisje met Overijsselse en Brabantse roots. Boks, ben gek op wijn, praat graag (té) veel, social media verslaafd en dol op (online) shoppen!

12 thoughts on “Confessions: ik gooi tekeningen weg!

 1. Ik gooi ze ook weg. Een paar heb ik bewaard in de herinneringendoos, maar tegenwoordig maak ik van de hele mooie of bijzondere een foto (om ook ooit eens in het foto boek te plakken). Tekeningen en knutsels van de creche probeer ik zoveel mogelijk in hun mapje te plakken zodat het bij elkaar blijft.

 2. Goed onderwerp. Hier is het een heikel topic. Kleuter heeft inmiddels door dat ik soms keuzes moet maken, maar wil daar nog niet aan. Wij proberen samen de mooiste uit te zoeken en dat ik dan de rest weg mag doen. Niet altijd even leuk. Maar ik wil haar graag leren dat we niet alles kunnen bewaren (onze zolderkamer is inmiddels meer een opslagplaats, maar dat is een ander verhaal). Ik heb twee oude tekenmappen uit mijn Mode & Kleding-opleidingstijd gevonden. Maar die zitten echt nok en nokvol. Ook ik heb foto’s gemaakt (van álle werkjes. Echt waar. En bij de peuterspeelzaal kwamen er rustig twee werkjes per dag mee naar huis. Tel maar uit) en heb het plan om daar ooit een collage van te maken. Dus de foto’s op mini-formaat verwerken.
  Die mappen dat vind ik een heel goed plan. Alleen de schilderwerkjes (die ook echt mooi zijn. Je leest het al. Ik kan niet goed prioriteiten meer stellen. Raar.) zijn allemaal op A3-formaat. Hoe moet ik dat nu gaan bewaren? Vouwen vind ik geen goed plan…
  Rory onlangs geplaatst…Nee, er komt geen tweedeMy Profile

 3. Mijn moeder gooide vroeger ook veel knutselwerkjes weg. Maar toch minder dan ik dacht want een aantal jaren geleden kreeg ik een doos mee. Ik heb ze gewoon weggegooid.
  Van mijn neefjes hangen er bij hun oma 2 tekeningen. Als ze een nieuwe maken moeten ze kiezen of ze die willen ophangen of niet. Zo ja moet er 1 van de andere de vuilbak in. bizar genoeg geeft dit geen problemen. Hoe hun ouders dat thuis doen weet ik niet.

 4. Bij ons maken ze op school van de kleuterjaren zo’n portfolio. Twee keer per jaar krijgen de kinderen hem even mee naar huis en bij de overgang naar groep 3 mag je hem permanent houden.
  Vervolgens begint school met een nieuwe map voor de jaren 3 t/m 8. Nu inclusief schrijfwerkjes, rapport etc.
  Wij vinden het ideaal. Ik heb in de kleutermap van mijn zoon nog wat extra tekeningen toegevoegd (moederdagfrutsel enz) en klaar is kees!

 5. Wat een goed idee zeg (echt zo’n momentje, oeps, dat had ik zelf kunnen bedenken).
  Ik gooi nu ook bijna alles weg (die paar krassen van een driejarige, moet ik die echt 30 jaar bewaren)
  Ik ga gelijk op zoek naar een map, helemaal top, thanks voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit:

Lovely Charlotte maakt gebruik van Cookies Klik hier voor meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Meer in Creatief, Mama & Kids
Energie besparen met Hyko de ijsbeer
Energie besparen met Hyko de ijsbeer

Kinderen hebben de toekomst. Daarom kun je niet vroeg genoeg beginnen ze duidelijk te maken dat zonlicht gratis is en...

Sluiten