Bullet Journal | Minder stress door planning en overzicht!

Al eerder schreef ik een artikel over Bullet Journaling. In dit artikel laat ik je mijn Bullet Journal opnieuw zien. In de loop van de tijd heb ik een aantal dingen aangepast en toegevoegd.

 

Bullet Journal

Als Bullet Journal gebruik ik het leuchtturm1917 notitieboek met een dotted grid. Deze kan je o.a. kopen bij Bol.com voor € 17,99. Ik gebruik juist dit notitieboek omdat deze paginanummers heeft, een inhoudsopgave en marges vind ik heel prettig werken.

 

Bullet Journal | Minder stress door planning en overzicht!

 

Titelpagina per maand

Ik begin een nieuwe maand altijd met een voorblad. Ik vind het leuk om mijn creativiteit hierin kwijt te kunnen en daarnaast is het ook nog eens ontzettend handig.

Voor de maand april koos ik voor (palm)bladen. April is het begin van de lente en overal komen er weer blaadjes en bloemen aan de bomen. Ik vond het dus wel goed passen!

 

Bullet Journal | Minder stress door planning en overzicht!

 

Editorial kalender

Als eerste maak ik een overzicht van de maand voor mijn blog. Ik vind het fijn om een complete maand te plannen zodat ik overzicht heb op wat ik moet doen en wanneer iets af moet zijn. Tevens werkt het erg handig voor het plannen van samenwerkingen. In een oogopslag kan ik zien wanneer ik plek heb om een artikel en/of video in te plannen.

Ook vermijd ik op deze manier dat er teveel dezelfde artikelen achter elkaar komen. Bijvoorbeeld drie video’s en twee mama artikelen.

 

Bullet Journal | Minder stress door planning en overzicht!

 

Monthly Spread

Naast een maandelijks overzicht voor mijn blog, maak ik ook een overzicht voor al mijn afspraken. Ook dit geeft overzicht en rust.

Ik verdeel het overzicht in drie verschillende kolommen; dag, overdag en avond.

In de kolom dag schrijf ik feest- en verjaardagen. De kolommen overdag en avond spreken denk ik wel voor zich. Ik maak hier twee aparte kolommen voor omdat er anders niet voldoende ruimte is voor meerdere afspraken op een dag.

 

Bullet Journal | Minder stress door planning en overzicht!

Bullet Journal | Minder stress door planning en overzicht!

 

Tracker & Happy Things

Na mijn maandelijkse overzichten heb ik op een pagina een tracker staan en op de andere pagina mijn Happy Things, dit kan je ook een gratitude log noemen.

In de tracker houd ik verschillende dingen bij. Of ik op tijd ben opgestaan en naar bed ben gegaan. Wanneer er een blogpost, YouTube video of Instagram post online is gekomen. Of ik die dag een betaalde opdracht heb gedaan en in mijn Bullet Journal heb gewerkt. En wanneer ik heb gesport en (gezonde) tussendoortjes heb genomen.

Ik vind het fijn om hierop terug te kijken en mijn maand te evalueren. Ik kan hieraan zien op welke dag ik productief was en waar dit aan lag.

Mijn Happy Things spread is er voornamelijk om mijn creativiteit in kwijt te kunnen, lekker te kunnen tekenen en me te herinneren aan de fijne dingen van deze maand. Het heeft een positief effect op mij!

 

Bullet Journal | Minder stress door planning en overzicht!

 

Weekly Spread

Dan is het tijd om verder te gaan naar de Weekly Spead. Een overzicht van mijn week met al mijn afspraken, de maaltijden voor deze week en ruimte voor notities en plannen voor de komende week.

Ik gebruik deze weekly spread om in een oogopslag een duidelijk overzicht te hebben van deze week. In de monthly spread kan je ook je afspraken zien, maar op deze twee pagina’s staat alles van één week. Snel, makkelijk en duidelijk.

 

Bullet Journal | Minder stress door planning en overzicht!

 

Daily spreads

Eigenlijk is een daily spread gewoon een to-do list. Alles wat ik die dag wil gaan doen schrijf ik hier op. Soms doe ik dit per dag, maar als ik een erg drukke week heb en ik goed mijn tijd moet plannen, maak ik ook wel eens een hele week in een keer.

 

Een Bullet Journal bied voor mij veel mogelijkheden en uitkomsten. Ik hou van plannen en structuur, maar vind een normale agenda saai en mis daar plek voor mijn eigen inbreng.

Het kost even tijd om dit goed op te zetten. Meestal doe ik dat op zondagochtend, dan is het Dafydd’s uitslaapochtend en ga ik naar beneden met Ifan. Onder het genot van een kopje koffie en een spelend kind ga ik lekker kliederen in mijn Bullet Journal. Het is voor mij echt een vorm van ontspanning als ik hier creatief mee bezig kan zijn en vervolgens een duidelijk overzicht van mijn maand/week heb.

 

Bullet Journal | Minder stress door planning en overzicht!

 

 

Liefs, Charlotte ♥

Volg Lovely Charlotte ook via e-mail!

 • Vul je e-mailadres in om je in te schrijven en e-mailmeldingen te ontvangen als er een nieuw artikel online staat 🙂

 • About Charlotte | Lovely Charlotte

  Bijna 30, moeder van Ifan (’11.), getrouwd met mijn grote liefde, Dafydd, een echt stadsmeisje met Overijsselse en Brabantse roots. Boks, ben gek op wijn, praat graag (té) veel, social media verslaafd en dol op (online) shoppen!

  5 thoughts on “Bullet Journal | Minder stress door planning en overzicht!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit:

  Lovely Charlotte maakt gebruik van Cookies Klik hier voor meer informatie

  The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

  Close

  Meer in Creatief, Persoonlijk
  Broer en zussen dag, een ode aan mijn zusje
  Broer en zussen dag, een ode aan mijn zusje

  Het is vandaag broer en zussen dag. Op deze dag vieren we de speciale band tussen broers en zussen. En...

  Sluiten