10 kilo afvallen zonder veel moeite!

 

In december 2012 werd ik door Dafydd te huwelijk gevraagd. Intens gelukkig was ik. Met de perfecte ring onder de kerstboom op de Grote Markt ging hij op zijn knieën!

Mijn leven is een eeuwige strijd tegen de kilo’s. Het begon al toen ik nog op de basisschool zat. Ik heb me er nu bij neergelegd dat ik gewoon wat meer vrouw ben dan de gemiddelde Nederlander. Maar dit betekent niet dat ik er geen rekening meer mee houd. Ik vind het belangrijk om fit en gezond te zijn.

Dus toen ik ten huwelijk gevraagd werd, was dit het ideale moment om er weer tegenaan te gaan! Afvallen die hap!

Tijdens de zwangerschap van Ifan ben ik bijna 20 kilo aangekomen. Verschrikkelijk vond ik het! In het eerste jaar dat hij geboren was had ik niet zoveel puf om er wat aan te doen. Ik was veel meer bezig met afstuderen, een baan zoeken en voor mijn kind zorgen.

30 weken zwanger
Voordat ik begon met afvallen. Wat een bol gezicht, hé!

Ik sportte al met een personal trainer, maar dit was maar één keer in de week. Ik ben toen twee keer in de week gaan boksen. Daarnaast ben ik naar een gewichtsconsulente gegaan. Talloze poging tot afvallen had ik in het verleden al gedaan, met de meest extreme diëten. Dan viel ik echt wel af, maar kwam het ook twee keer zo hard weer terug! Tijd om de kern aan te pakken! Samen met de gewichtsconsulente ben ik mijn voedingspatroon gaan bekijken. Het werd al snel duidelijk dat ik te weinig at (!!!) en de verkeerde dingen. Ik wist zelf wel dat ik niet altijd even gezond at, maar dit was wel een echt “eye-opener”. Stapje voor stapje leerde ik beter eten en zo op een rustige manier mijn levensstijl te veranderen.

Afvallen, maar wat eet je dan?

Ik begin de ochtend vaak met een schaaltje (magere) yoghurt  en wat cruesli. Ik maak ook wel vaak een smoothie met yoghurt, fruit (vers of bevroren) en havermout en wat chiazaad bijvoorbeeld. Je kan hier natuurlijk kiezen wat je lekker vind! Pas wel op met muesli, hier zit flink wat suiker in. Ik drink hierbij een kopje koffie met een klein beetje suiker. Ik begon met twee flinke scheppen suiker, dus ben al flink geminderd, maar helemaal zonder vind ik nog steeds niks! Zo rond een uurtje of 10 eet ik een tussendoortje. Dit kan bestaan uit een stuk fruit (let op met bananen, dit is een bron van koolhydraten. Prima om te eten voor het sporten of erna, maar eet het niet iedere dag.), groente of volkoren crackers met notenpasta. Het recept voor notenpasta komt uit het boek Power Foods van Rens Kroes. Het is even wennen, maar ik vond het echt heerlijk! Tussen het moment dat ik opstond en de lunch drink ik meestal zo’n 2 á 3 kopjes koffie en drink ik een halve liter water. Bij de lunch eet ik drie, liefst volkoren of meergranen, boterhammen. Deze beleg ik met wat ik lekker vind. Dit is zeker iets wat je nog kan veranderen, denk aan kipfilet of philadelphia. Hierbij drink ik water. ‘s Middags rond 3 uur/half 4 is het weer tijd voor een tussendoortje. Vaak kies ik nu voor iets hartigs. Een handje ongezouten noten of wat rauwe worteltjes. Doordat je hier flink op moet kauwen heb je sneller het gevoel dat je vol zit. In de middag probeer ik minstens nog een halve liter water te drinken. Je blijft wel naar de toilet gaan 😉 Met het avondeten let ik op dat ik bijvoorbeeld kies voor veel groente en wat minder aardappels. Daarnaast probeer ik zo mager mogelijk vlees te eten. Wil niet zeggen dat wij nooit een frietje, pannenkoeken of shoarma eten, hoor! ‘s Avonds drink ik nog één kopje koffie met soms wel, soms geen koekje. Ligt er maar net aan of ik er zin in heb. Als ik nou echt trek heb in iets, eet ik nog een handje noten, wat van die zoute sticks. In het weekend nemen we wel eens wat popcorn. Én ik drink één klein glas van wat ik lekker vind. Meestal kies ik dan toch voor de meest verstandige optie 😉 Ik heb ruim een jaar gedaan over het verliezen van 10 kilo. Dit lijkt lang, is het ook, maar het betekend wél dat die kilo’s eraf blijven! De combinatie van iemand die me hielp bij het aanpassen van mijn voeding én iemand die me helpt met sporten, werkt voor mij het beste. Ik heb gewoon iemand nodig die me af en toe een schop onder m’n kont geeft 😉

Afvallen: Huwelijksreis, 10 kilo afgevallen
Op huwelijksreis in Toscane, 10 kilo afgevallen!

Heb jij ook wel eens geprobeerd om af te vallen, en wat werkte voor jouw?

About Charlotte | Lovely Charlotte

Bijna 30, moeder van Ifan (’11.), getrouwd met mijn grote liefde, Dafydd, een echt stadsmeisje met Overijsselse en Brabantse roots. Boks, ben gek op wijn, praat graag (té) veel, social media verslaafd en dol op (online) shoppen!

25 thoughts on “10 kilo afvallen zonder veel moeite!

 1. Knap van je dat je je eetpatroon echt aan het veranderen bent. Het blijft een altijd durend proces hé. Tijdens mijn zwangerschap kwam ik ook de vervelende aantal kilo’s bij. Na de bevalling kwam ik snel terug op mijn startgewicht dankzij de borstvoeding, maar zelfs dat vond ik nog veel te veel. Ik besloot na enkele weken om aan Infraligne te doen. Enkele keren in de week onder de infraroodcabine oefeningen doen en voedingsadvies erbij krijgen. Ondertussen is het al eventjes geleden dat ik nog eens op de weegschaal stond, maar ik voel me goed en dat vind ik het allerbelangrijkste. Bij mij was de opmerking ook dat ik te weinig at, gek hé!

  1. Wat een lieve reactie en wat fijn dat ik je hiermee kan motiveren, zeker een van de doelen van dit artikel!
   Volhouden is zeker lastig soms, maar ik was heel blij met het advies wat ik iedere keer kreeg van mijn gewichtsconsulente.
   Een tip is zeker, maak het jezelf niet al te moeilijk! Mocht je er een keer doorheen zitten, neem gewoon iets lekkers of eet een keer McDonalds! Maar geniet er dan ook van 😉
   Succes en mocht je nog vragen hebben, je mag me altijd mailen! Liefs!
   Charlotte | Lovely Charlotte onlangs geplaatst…10 kilo afvallen zonder veel moeite!My Profile

 2. Dat is precies wat helpt: je levensstijl veranderen. Sporten en minder/gezonder eten. Ik heb nooit echt hoeven afvallen, maar wel een paar kilootjes minder bijvoorbeeld. Dan ging ik gewoon meer sporten en minder suiker en vet eten. Helpt enorm. Binnen een week ben ik weer normaal. Het vergt wel discipline hoor. Hoe vaak ik die lekkere stroopwafel niet wil…
  Sabine onlangs geplaatst…De Zaanse Schans: Nederland op z’n mooistMy Profile

 3. Wat fijn dat je al zo veel bent vermagerd. Ik zelf probeer nu te eten s morgens dat doe ik nu met smoothie dat helpt tot de middag eten tussen door eet ik nu niks meer. Ik probeer ook echt af te vallen want bij me zit dat in de gene dat zwaar zijn. Maar fijn voor je dat je al zo veel kwijt bent.

 4. Wauw wat goed! Ik heb binnenkort een afspraak met een diëtiste Ben benieuwd wat het me gaat brengen want ik denk zelf goed bezig te zijn maar blijkbaar niet want er gebeurd niks op de weegschaal

 5. Knap hoor! 🙂 Ik ben er ook alweer een tijdje mee bezig, maar het gaat hier geloof ik iets langzamer, haha! Een jaar geleden was ik in ieder geval nog 10 kilo zwaarder dan nu, dus ik hoop dat ik het er zo ook af kan houden 🙂 Ben er nog niet, maar wel goed onderweg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit:

Lovely Charlotte maakt gebruik van Cookies Klik hier voor meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Meer in Beauty, Healthy Lifestyle, Persoonlijk
Huis in Haarlem te koop!

Op zoek naar een heerlijk zonnig appartement in Haarlem? Kijk niet verder, je vind het hier! Nee hoor, ik ga...

Sluiten