10 kilo afvallen? Eet!

Zoals ik al in een eerder artikel vertelde, ben ik een tijd geleden 10 kilo afgevallen, zonder er veel moeite voor te hoeven doen. Hoe ik dit heb gedaan? Vooral wel eten!

Toen ik voor het eerst bij de gewichtsconsulente kwam had ik het idee dat mijn voedingspatroon zo slecht nog niet was. Ja, ik at niet altijd gezond, maar af en toe zondigen moet kunnen toch?!

Mijn dagelijkse inname werd geanalyseerd en het resultaat loog er niet om! Ik at té weinig en ook de verkeerde dingen. Ik niet voldoende vezels en vitamines binnen maar daarentegen juist teveel vet en koolhydraten. Time for some change!

De aanpak was simpel. Gezondere keuzes maken, tussendoortjes eten en meer vezels en vitamines binnen krijgen. En weet je wat nou zo grappig is… zo moeilijk is het dus helemaal niet!

Hier wat voorbeelden van gezonde tussendoortjes:

  • fruit (appel, mandarijnen, peer of druiven. Ben zuinig met bananen.)
  • groente (worteltjes, zoete punt paprika’s, komkommer, cherry tomaatjes of stukjes bleekselderij. Ik ben absoluut geen fan van bleekselderij, maar dit is natuurlijk voor iedereen verschillend!)
  • Noten, ongebrande en ongezouten noten (amandelen, hazelnoten, walnoten of pecannoten. Cashewnoten doen het ook goed, maar daar zitten wel veel calorieën in, dus let daar mee op.)
  • Rijstwafels met een zelfgemaakte notenpasta. Recept vond ik in het boek “Power food” van Rens Kroes.

Wat ontzettend goed zou kunnen helpen is Bites we Love! Iedere week ontvang je voor € 4,95 een doosje met vier zakjes met gezonde tussendoortjes. Je kan zelf kiezen wat je lekker vind, maar je kan je ook laten verrassen. 

Ik mocht het een keertje proberen. Ik koos voor:

  • Banana Coco Choco. Met kokos, banaan, rozijn en pure chocolade.
  • Chili Corn & Chick Peas. Met spicy maïs en dito kikkererwten.
  • Ticket To The Tropics. Met gedroogde mango, kokoschips voor je vezels en pure chocoladedruppels.
  • Hazel Power. Met hazelnoten, cranberries, amandelen en rozijnen.

Ik vond het ideaal om de Bites We Love door de brievenbus te krijgen. Je hoeft niet thuis te blijven voor de postbode. Daarnaast viel me ook op dat de houdbaarheidsdatum niet ontzettend lang is. Zo weet je zeker dat het pure producten zijn en dat er geen andere troep in zit.

Ik vind het een ideale manier om ervoor te zorgen dat je tussendoortjes in huis hebt en ze ook kan eten. De zakjes zijn ook ontzettend handig om mee onderweg, naar je werk of voor op school!

Heb jij Bites We Love weleens uitgeprobeerd?

Meer zien van mij? Volg me dan op: Facebook * Instagram * Twitter * Bloglovin’ * YouTube

LIEFS, CHARLOTTE  ♥

 

Samenwerking blog

About Charlotte | Lovely Charlotte

Bijna 30, moeder van Ifan (’11.), getrouwd met mijn grote liefde, Dafydd, een echt stadsmeisje met Overijsselse en Brabantse roots. Boks, ben gek op wijn, praat graag (té) veel, social media verslaafd en dol op (online) shoppen!

12 thoughts on “10 kilo afvallen? Eet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit:

Lovely Charlotte maakt gebruik van Cookies Klik hier voor meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Meer in Healthy Lifestyle
10 kilo afvallen zonder veel moeite!

  In december 2012 werd ik door Dafydd te huwelijk gevraagd. Intens gelukkig was ik. Met de perfecte ring onder...

Sluiten