Recept | Crostini met Aubergine kaviaar

Healthy Lifestyle, Recepten
Recept | Crostini met Aubergine kaviaar

Een heerlijke en makkelijke antipasti die je eenvoudig zelf thuis kan maken, een crostini met aubergine kaviaar. Ik vind aubergine zo’n groente waar ik niet zo goed weet wat ik ermee moet doen. Dit recept biedt uitkomst!

Recept | Crostini met Aubergine kaviaar

Uitgelichte en bovenstaande foto van Shutterstock

Wat heb je nodig voor 6 personen?

  • 1 ciabatta
  • 1/2 aubergine
  • 40 gr. groene olijven zonder pit
  • 1/2 teen knoflook
  • 2 takjes bladpeterselie
  • citroensap
  • 3 el extra vierge olijf olie
  • peper en zout
  • 2 scherpe messen
  • kwast
  • keukenpapier
  • bakplaat
  • bakpapier
  • ovenschaal

 

Bereiding Crostini met Aubergine Kaviaar

Verwarm de oven tot 200 graden Celsius.

Snijd de aubergine in kwarten. Verwijder met een lepel de zaadlijsten uit het midden. Bestrooi ze daarna met zout en laat dit 10 minuten intrekken. Je zal zien dat het zout al het vocht uit de aubergine trekt.

Ondertussen ga je verder met het brood. Snijd de ciabatta in plakjes van 1 cm. Leg deze alvast klaar op de bakplaat met bakpapier. Sprenkel de olijf olie eroverheen en verdeel met de kwast tot alle stukjes brood zijn voorzien van een laagje olijfolie. Bestrooi daarna met peper en zout.

Dep de aubergines droog met het keukenpapier. Leg ze in de ovenschaal en kwast ze in met een dun laagje olijfolie. Zet ze daarna in de oven tot ze helemaal zacht zijn. Dit zal zo’n 15 minuten duren.

Zodra de aubergines uit de oven zijn kan het brood erin. Bak de sneetjes tot ze aan de buitenkant krokant zijn. Dit duurt zo’n 7 tot 10 minuten (afhankelijk van hoe snel jouw oven gaat).

Hak ondertussen de knoflook en de olijven toe en voeg de 3 el olijfolie toen. Daarna hak je de aubergines fijn en voeg je dit toe aan het mengsel van de knoflook en olijven. Breng op smaak met peper en zout en citroensap. Hiervoor kan je verse sap gebruiken, of sap uit een flesje.

Zodra het brood klaar is, schep je de aubergine kaviaar direct op de crostini en garneer je het met wat gehakte peterselie.

 

Smakelijk eten!

 

Kijk ook eens bij mijn andere recepten of weekmenu’s!

 

 

Liefs, Charlotte ♥

Volg Lovely Charlotte ook via e-mail!

Vul je e-mailadres in om je in te schrijven en e-mailmeldingen te ontvangen als er een nieuw artikel online staat 🙂

Vorig Artikel
Volgend Artikel

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    heidi
    4 maart 2017 at 16:23

    Zo te lezen is het echt een lekker recept

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    %d bloggers liken dit:

    Lovely Charlotte maakt gebruik van Cookies Klik hier voor meer informatie

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close

    Meer in Healthy Lifestyle, Recepten
    Recept | Pasta met gegrilde paprika & citroen
    Recept | Pasta met gegrilde paprika & citroen

    Eigenlijk had ik in Italië geboren moeten worden, ik ben namelijk dol op pasta, pizza, wijn en limoncello ;-) Dit...

    Sluiten